Kako profesionalne prevodilačke usluge mogu pomoći da vaš posao dopre do globalne publike

3 mart 2023

U današnjem svetu, koji se odlikuje sve većim stepenom globalizacije, privredni subjetki moraju efektno da komuniciraju sa ljudima iz različitih zemalja i kultura. Jezik predstavlja jednu od najvećih prepreka u ovom nastojanju. Čak i ako nudite neverovatan proizvod ili uslugu imaćete poteškoća da razvijete svoje poslovanje ukoliko ne možete efektno da predočite njihovu vrednost ciljnoj publici. Tu na scenu stupaju prevodilačke usluge. U ovom blogu ćemo diskutovati o tome zašto su profesionalne prevodilačke usluge neophodne za privredne subjekte koji nastoje da dopru do globalne publike.

Započnimo definisanjem profesionalnih prevodilačkih usluga. Obučeni i iskusni prevodioci pružaju usluge profesionalnog prevođenja, specijalizujući se za prenos pisanog sadržaja sa jednog jezika na drugi. Ove usluge mogu uključivati, između ostalog, prevod dokumenata, lokalizaciju internet stranica, prevod softvera, prevod različitih sadržaja. Profesionalne prevodilačke usluge dostupne su za brojne industrije, kao što su medicinski, pravni, tehnički i marketinški sektor.

Jedna od najvećih prednosti korišćenja profesionalnih prevodilačkih usluga je tačnost. Kada radite sa profesionalnim prevodiocem, možete biti sigurni da će prevod biti tačan i kulturno prikladan. Profesionalni prevodioci su maternji govornici ciljnog jezika, što znači da poseduju duboko razumevanje nijansi jezika, uključujući njegove idiome, žargon i regionalne varijacije. Takođe se mogu postarati da prevod bude prilagođen kulturi ciljnog jezika, uzimajući u obzir lokalne običaje, vrednosti i očekivanja.

Da li je tačnost od ključne važnosti?

Tačnost predstavlja jednu od najvećih prednosti korišćenja profesionalnih prevodilačkih usluga. Ukoliko radite sa profesionalni prevodiocem, možete biti uvereni da će prevod biti tačan i kulturno-specifičnim pristupom. Profesionalni prevodioci su najčešće iznovrni govornici ciljnog jezika i kao takvi poznaju jezik do tančina, uključujući idiome, žargon i regionalne varijacije.

Kada govorimo o tehničkoj i pravnoj dokumentaciji, tačnost je od ključne važnosti. Netačni prevodi tehničke i pravne dokumentacije mogu sa sobom nositi ozbiljne posledice, kao što su pravna odgovornost ili opoziv proizvoda. Rad sa profesionalnom prevodilačkom agencijom umnogome garantuje da ćete dobiti tačan prevod visokog kvaliteta koji je u skladu sa svim primenljivim standardima.

Maksimizirajte efikasnost uz pomoć stručnih prevodilačkih usluga

Još jedna prednost profesionalnih prevodilačkih usluga jeste efikasnost. Interno prevođenje sadržaja (ili, kako ga zovemo, „u okviru kuće“) može iziskivati dosta vremena i novca. Angažovanje profesionalne prevodilačke agencije omogućava vam da svoje vreme i resurse prosvetite svojim ključnim poslovnim aktivnostima. Profesionalni prevodioci poseduju znanja i veštine potrebne da projekte završe brzo i efikasno bez žrtvovanja kvaliteta.

Pored preciznosti i efikasnosti, profesionalne prevodilačke usluge vam zaista mogu pomoći da proširite svoj globalni doseg. Prevođenjem svojih sadržaja na više jezika možete dopreti do šire publike nego inače. Ovo može dovesti do povećanja prodaje, većeg zadovoljstva potrošača i jačanja odnosa sa internacionalnim klijentima i partnerima.

https://www.versusprevodi.com/wp-content/uploads/2023/03/photo-2.jpg

Zašto ne načiniti prvi korak?

Rad sa profesionalnom prevodilačkom agencijom će vam omogućiti da budete dosledni u svojim komunikacijama. Pomoć profesionalnih prevodilaca prilikom kreiranja stilskih vodiča i terminoloških baza podataka doprineće da se poruka vašeg brenda dosledno prenosi u okviru svih jezika i kultura.

U zaključku, ukoliko želite da doprete do međunarodne publike, profesionalne prevodilačke usluge su nezamenljive. Profesionalne prevodilačke usluge, svojom tačnošću, efikasnošću i potencijalom za doprinos širenju vašeg globalnog dosega, mogu vam doneti prednost u odnosu na konkurenciju koja vam je potrebna kako biste bili uspešni na današnjem globalnom tržištu. Zašto onda ne biste načinili prvi korak i kontaktirali profesionalnu prevodilačku agenciju već danas?

Kako to izgleda u praksi

Pretpostavimo da je vaša poslovna delatnost prodavanje specijalizovane opreme za fitnes preko internet stranice. Primetili ste značajan porast saobraćaja i prodaje od strane međunarodnih potrošača i želite da proširite svoj doseg i povećate prodaju na novim tržištima.

Da biste to učinili, morate na jezike vaših ciljnih tržišta da prevedete sadržaj internet stranice, opise proizvoda i materijale koji se tiču korisničke podrške. Ovde vam profesionalna prevodilačka agencija može biti od pomoći.

Prevodilačka agencija može vam obezbediti tim iskusnih prevodilaca koji su maternji govornici i koji mogu tačno i efektno prevesti vaš sadržaj na ciljne jezike. Takođe se mogu pobrinuti da vaš prevod bude kulturno prikladan, da odražava ton i poruku vašeg brenda i da bude u skladu sa svim primenljivim lokalnim propisima i zakonima.

Korišćenjem profesionalnih prevodilačkih usluga za prevod vaše internet stranice i marketinških materijala moći ćete efikasno da doprete i komunicirate sa potrošačima na novim tržištima, što može dovesti do povećanja prodaje i globalizacije vašeg poslovanja. Uz to, pružanje korisničke podrške na više jezika može pomoći u izgradnji poverenja i lojalnosti vaših intenacionalnih korisnika, što rezultira njihovim vraćanjem i širenjem dobrog glasa.

Ukratko, stručne prevodilačke usluge mogu pomoći vašem poslovanju u komunikaciji sa globalnom publikom na efektan i efikasan način, doprinoseći širenju vašeg dosega, povećanju prodaje i, konačno, postizanju većeg uspeha na novim tržištima.

https://www.versusprevodi.com/wp-content/uploads/2023/03/photo-3.jpg

Izgubljeno u prevodu?

Ovaj izraz odnosi se na situaciju u kojoj nešto što je rečeno ili napisano na jednom jeziku gubi svoje originalno značenje ili poruku prilikom prevoda na drugi jezik, a evo i primera:

Jedan poznati američki proizvođač automobila predstavio je novi model automobila pod nazivom „Nova“, što na španskom jeziku znači „ne ide“. Posledica ovoga bila je veoma slaba prodaja automobila u Latinskoj Americi jer je sam naziv automobila imao loš prizvuk.

U ovom slučaju marketinški tim kompanije nije uzeo u obzir kulturne i lingvističke razlike između tržišta, što je dovelo do značajnog problema „gubljenja u prevodu“. Iako je „Nova“ bilo sasvim prihvatljivo ime automobila za američko tržište, ono je sa sobom nosilo negativne konotacije na tržištima sa španskog govornog područja, dovodeći do slabe prodaje i narušene reputacije brenda.

Prenesite značenje

Ovaj primer ilustruje značaj razmatranja kulturnih i lingvističkih razlika prilikom predstavljanja novih proizvoda ili marketinških materijala na novim tržištima. Profesionalna prevodilačka agencija se može postarati da nazivi vaših proizvoda, marketinške poruke i drugi materijali budu kulturno prikladni i tačno prevedeni za vašu ciljnu publiku, sprečavajući na taj način sramotne ili štetne greške koje mogu naškoditi reputaciji ili prodaji vašeg brenda.

Prikaz načina na koji profesionalna prevodilačka agencija može pomoći internet stranici za prodaju opreme za fitnes da proširi svoje poslovanje obezbeđivanjem multilingvalne korisničke podrške, prevođenjem sadržaja internet stranice i opisa proizvoda na jezike ciljnih tržišta.

VersusKontakt informacije
Kancelarija – NOVI BEOGRAD

Telefon:
011 770 5519

Mobilni:
065 844 5066

Email:
info@versusprevodi.com

Adresa:
Jurija Gagarina 14 lj / 6,
zgrada Suncokret, Belville,
11070 Novi Beograd

Kancelarija – CENTAR

Telefon:
011 408 1 000

Mobilni:
065 844 5064

Email:
tumac@versusprevodi.com

Adresa:
Stanoja Glavaša 29, lokal 4
Palilula, 11000 Beograd

bt_bb_google_maps_coverage_image
VersusKontakt informacije
Kancelarija – NOVI BEOGRAD

Telefon:
011 770 5519

Mobilni:
065 844 5066

Email:
info@versusprevodi.com

Adresa:
Jurija Gagarina 14 lj / 6,
zgrada Suncokret, Belville,
11070 Novi Beograd

Kancelarija – CENTAR

Telefon:
011 408 1 000

Mobilni:
065 844 5064

Email:
tumac@versusprevodi.com

Adresa:
Stanoja Glavaša 29, lokal 4
Palilula, 11000 Beograd

Lokacija
bt_bb_google_maps_coverage_image
Pratite nasBudimo u kontaktu
companies reputation logo
international federation of translators logo
eulita logo
udruzenje naucnih i strucnih prevodilaca srbije logo

Copyright by Versus. All rights reserved. Powered by superscript.

Copyright by Versus. All rights reserved. Powered by superscript.