Bugarski jezik - sudski
tumači i prevodioci

za kvalitetan prevod sa bugarskog na srpski i obrnuto, u zvaničnim poslovima,
iskusni prevodioci i sudski tumači za bugarski jezik su neophodni.…
alexander-nevsky-cathedral-3204170_960_720
castle-2139690_960_720
bulgarian-traditional-salad-2157208_960_720

Ako izuzmemo susede sa kojima smo delili državu, Jugoslaviju, bugarski jezik je, na Balkanu, najsličniji srpskom.

Ipak, srodnost srpskog i bugarskog nije tako velika kako na prvi pogled izgleda. Za razumevanje, a posebno za kvalitetan prevod sa bugarskog na srpski i obrnuto, u zvaničnim poslovima, iskusni prevodioci i sudski tumači za bugarski jezik su neophodni.

Koj god smer da je u pitanju, prevod sa bugarskog na srpski ili obrnuto, naši prevodioci poseduju vrhunske kvalifikacije i neophodno iskustvo kako bi prevod bio veran originalu.

Sudski tumači za bugarski jezik

Preciznost, stručnost prevoda i jednakost prevedenog dokumenta sa originalom, garantuje vam pečat sudskog tumača, koji možete dobiti brzo i jednostavno ako nam se obratite.

Detaljnije

Agencija Versus, sa sedištem na Novom Beogradu, na raspolaganju je onima koji borave u srpskoj prestonici, ali i svima drugima. Ukoliko imate potrebu za prevodom i overom vaših ličnih, poslovnih, sudskih dokumenata, diploma, uverenja… pozovite nas. Originale možete poslati kurirskom poštom ili ih lično dostaviti,  a mi ćemo vam ih, zajedno sa prevodom verifikovanim pečatom sudskog tumača za bugarski jezik, na isti način vratiti.

Prevod sa bugarskog na srpski jezik

Sa bugarskim jezikom, srpskom jeziku je zajedničko pismo, ćirilica, ali su slova sličnija onima koje nalazimo u ruskom jeziku. Srodnost srpskog i bugarskog nije tako velika kako na prvi pogled izgleda. Za razumevanje, a posebno za kvalitetan prevod sa bugarskog na srpski, biće vam potreban stručnjak sa iskustvom.

Detaljnije

Za vas, u agenciji Versus, prevodimo kvalitetno i u najkraćem roku pisane dokumente, audio zapise, usmenu komunikaciju… Iz višegodišnje prakse zaključujemo da naši klijenti najčešće traže da sa bugarskog na srpski budu prevedeni ugovori, poslovne ponude, dokumentacija koja prati robu, potvrde, uputstva… tu su i katalozi, brošure, cenovnici, internet prezentacije i drugi materijali vezani za turizam i putovanja. Sa zadovoljstvom možemo da vam ponudimo, takođe, simultani i konsekutivni prevod zvaničnih poseta, skupova, konferencija, za šta posedujemo kompletnu profesionalnu audiovizuelnu i komunikacionu opremu.

Prevod sa srpskog na bugarski jezik

Članovi uz imenice, prideve, pridevske zamenice i brojeve, devet glagolskih vremena, dijalekti i varijeteti, samo su neke od karakteristika koje će vas brzo uveriti da je za tačan i pouzdan prevod sa srpskog na bugarski potrebno izvanredno poznavanje bugarskog jezika. Ne zaboravite da od pravilne korespondencije i komunikacije zavisi vaš poslovni i svaki drugi uspeh sa inostranim partnerima.

Detaljnije

Ukoliko je potrebno da se predstavite u najboljem svetlu na bugarskom jeziku, obratite se agenciji Versus. Mi ćemo vam pomoći da, u skladu sa vrstom, namenom, rokovima… dobijete prevedeni materijal povoljno, na najbrži i najefikasniji način. Naši prevodioci poseduju kvalifikacije, znanje i iskustvo neophodno za sve vaše potrebe, od najopštijih i uobičajenih, do specifičnih, vezanih za određen segment tržišta, geografsku zonu, specijalne privatne ili poslovne okolnosti.

Zanimljivosti iz Bugarske

Evo i jedne zanimljivosti iz neverbalne komunikacije koju vredi znati – klimanje glavom gore-dole znači „ne“, a levo-desno – „da“, suprotno uobičajenom u većini kultura.

Blog:

01234567890012345678900123456789001234567890+

Klijenata

Naši klijenti su zadovoljni uslugama i verni nam od 2013.
01234567890.01234567890

Naša ocena

Dali su nam ocenu Excellent na Google recenziji.
012345678900123456789001234567890

Prevodilaca i tumača

Broj naših prevodilaca, sudskih tumača, lektora i redaktora.
0123456789001234567890012345678900123456789001234567890+

Prevedenih stranica

I više od toga, u različitim oblastima.

Poštujemo rokove

Strogo poštujemo rokove isporuke i sve dogovore.

Nove tehnologije

Koristimo nove tehnologije i prevodilačke alate.

Kurirska dostava

Besplatna dostava na adresu za iznose preko 5.000 din.

Niže cene

Niže cene za stalne klijente i mogućnost sklapanja ugovora.
POUZDANOST DRUGO IME

Zašto da poverite svoj prevod našoj agenciji?

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu naših prevodilaca, vaš prevod će u potpunosti biti veran originalu, istovremeno u skladu sa jezičkim i kulturnim okruženjem jezika na koji se prevodi.

Svoj prevod ćete dobiti na vreme i u skladu sa našim dogovorom, bez obzira na količinu, vrstu prevoda, oblast prevođenja i jezički par.

U agenciji Versus insistiramo na zdravoj saradnji. Temeljno ćemo proučiti vaša dokumenta, i realno odgovoriti na vaša očekivanja. Potrudićemo se da izađemo u susret svim vašim specifičnim zahtevima.
https://www.versusprevodi.com/wp-content/uploads/2019/04/img-team.png

O nama najbolje govore komentari naših klijenata:

Sve pohvale!

Sve pohvale, detaljni i profesionalni. Prevod koji sam od njih dobila je beprekoran.

Svetlana Stojiljković

Delighted!

I am delighted by the efficiency, professionalism and speed at which the agency is delivering translations. Overall, I cannot recommend them strongly enough!

D P

Veoma ekspeditivni

Jasni, koncizni, veoma ekspeditivni.... Very good recommendations!

Sonja Đurković

Precizni i tačni!

Jako ljubazni, precizni, tačni, sve pohvale!

Jadranka Marinković

You can rely on them 100%

It is with much pleasure that we are recommending the services of Versus Translation Agency. We have nothing but praise to say about them. They do an excellent job, always meet deadlines, and are always kind.

Katarina, Bank of China Serbia a.d.

Brza usluga

Brza usluga, poštovanje rokova, stručni prevodi. Za svaku preporuku!

Tamara Žujović

ŽIVELI

Versus Agency is the best one, so effective, business like, professional! All the compliments for the five star service rendered!

Fady Fayad, Lebanon

True language professionals

They are well organized and provide excellent translation services! I warmly recommend it to anyone who is looking for true language professionals!

Ana Panić

U 3 KORAKA

Kako da poručite prevod

1

UPIT

Dokumenta možete dostaviti skenirana putem mejla (Viber, WhatsApp) ili u bilo kom drugom ulaznom formatu i/ili doneti ih lično u našu kancelariju u toku radnog vremena, zakazivanje nije potrebno. Naglasite:

 •       na koji jezik se prevodi dokumentacija
 •       da li je potrebna overa sudskog tumača
 •       rok za izvršenje prevoda ili projektnog zadatka
 •       kontakt osobu i telefon.

APOSTIL PEČAT

Pre donošenja ili slanja dokumenta za prevod, proverite da li je potrebno da se na isti stavi Apostil pečat (Apostille), s obzirom da se i on prevodi. Apostil se može dobiti u Prvom osnovnom sudu

OVERA SUDSKOG TUMAČA

Ukoliko prevod ide sa overom sudskog tumača, originalnu dokumentaciju možete doneti naknadno na uvid i spajanje sa prevodom.

2

PONUDA

Nakon određivanja tačnog broja prevodilačkih strana, oblasti prevođenja i ostalih pojedinosti koje utiču na konačnu cenu prevoda – šaljemo ponudu koja uključuje rok i cenu.

CENOVNIK

U našem cenovniku možete videti cene za grupe jezika koje važe za jednu prevodilačku stranu. Prevodilačka strana iznosi 1800 karaktera sa razmacima ili 250 reči (Word Count) i može u manjoj ili većoj meri da se razlikuje od fizičke strane dokumenta.

ROKOVI

Rok za izradu prevoda do 3 strane je jedan do dva radna dana. Za više dokumenata, rok se određuje u zavisnosti od raspoloživosti naših prevodioca i tumača. Kod projektnih zadataka smo uglavnom fleksibilni sa rokovima i u većini slučajeva izlazimo u susret Naručiocu posla.

3

REALIZACIJA

Nakon potvrde u pisanoj formi da vam odgovaraju rok i cena, počinjemo sa radom.  Po završetku prevoda, obaveštavamo kontakt osobu o završetku prevoda  / projektnog zadatka i iznosu za plaćanje. Prevod dokumenata možete preuzeti ili ga možete dobiti u formi pdf-a na email ukoliko je uplata prethodno registrovana ili vam prevedena dokumenta možemo poslati našom kurirskom ili Post Express službom.

POPUSTI

Za veći obim posla odobravamo procentualne popuste, a okvirnu cenu prevoda vašeg dokumenta možete BESPLATNO izračunati ovde.

  Besplatna procena

  Pošaljite dokument na besplatnu procenu!

  VersusKontakt informacije
  Kancelarija – NOVI BEOGRAD

  Telefon:
  011 770 5519

  Mobilni:
  065 844 5066

  Email:
  info@versusprevodi.com

  Adresa:
  Jurija Gagarina 14 lj / 6,
  zgrada Suncokret, Belville,
  11070 Novi Beograd

  Kancelarija – CENTAR

  Telefon:
  011 408 1 000

  Mobilni:
  065 844 5064

  Email:
  tumac@versusprevodi.com

  Adresa:
  Stanoja Glavaša 29, lokal 4
  Palilula, 11000 Beograd

  bt_bb_google_maps_coverage_image
  VersusKontakt informacije
  Kancelarija – NOVI BEOGRAD

  Telefon:
  011 770 5519

  Mobilni:
  065 844 5066

  Email:
  info@versusprevodi.com

  Adresa:
  Jurija Gagarina 14 lj / 6,
  zgrada Suncokret, Belville,
  11070 Novi Beograd

  Kancelarija – CENTAR

  Telefon:
  011 408 1 000

  Mobilni:
  065 844 5064

  Email:
  tumac@versusprevodi.com

  Adresa:
  Stanoja Glavaša 29, lokal 4
  Palilula, 11000 Beograd

  Lokacija
  bt_bb_google_maps_coverage_image
  Pratite nasBudimo u kontaktu
  companies reputation logo
  international federation of translators logo
  eulita logo
  udruzenje naucnih i strucnih prevodilaca srbije logo

  Copyright by Versus. All rights reserved. Powered by superscript.

  Copyright by Versus. All rights reserved. Powered by superscript.