Albanski jezik - sudski
tumači i prevodioci

Albanski sadrži karakteristične gramatičke forme koje izražavaju divljenje i poštovanje –
najmanja greška može da pretvori pozitivno značenje u njegovu suprotnost…
3
4

Albanski jezik je jedinstven po tome što poseduje sopstvenu „granu“ u „stablu“ indoevropskih jezika. Zanimljivo je i da njegov nastanak nije do kraja istražen.

Albanski ima nekoliko specifičnih finesa koje treba imati u vidu prilikom prevođenja. Sadrži, na primer, karakteristične gramatičke forme koje izražavaju divljenje i poštovanje – najmanja greška može da pretvori pozitivno značenje u njegovu suprotnost, a i da se tekst sa albanskog, usled nedovoljnog razumevanja ovih finesa pogrešno prevede.

Koj god smer da je u pitanju, prevod sa albanskog na srpski ili obrnuto, naši prevodioci poseduju vrhunske kvalifikacije i neophodno iskustvo kako bi prevod bio veran originalu.

Sudski tumači za albanski jezik

Albanski jezik je službeni na teritoriji Kosova i Metohije, a trgovinske veze i razmena sa Albanijom poslednjih decenija kontinuirano rastu. Povećane potrebe, međutim, ne prati dovoljan broj osoba koje govore oba jezika. Nedostaju prevodioci, kao i sudski tumači za albanski jezik. Podsećamo da je prevod overen pečatom sudskog tumača podjednako vredan kao i original, i može ga u potpunosti zameniti u svim pravnim poslovima.

Detaljnije

Mi u agenciji Versus nudimo ovu uslugu i spremni smo da efikasno i u najkraćem roku omogućimo da poslujete, putujete, ili rešavate sudske sporove bez zastoja. Agencija Versus nalazi se na Novom Beogradu, ali nam svoja dokumenta možete poslati kurirskom službom iz svih krajeva Srbije i regiona. Prevešćemo ih i prevod overiti pečatom sudskog tumača za albanski jezik, a original ćemo vam na isti način vratiti na vašu adresu.

Prevod sa albanskog na srpski jezik

Nekoliko je razloga zbog kojih vam može biti potreban prevod sa albanskog na srpski jezik, a jedan od interesantnih je činjenica da je albanska dijaspora, uključujući manjine u drugim državama, više od dva puta brojnija od Albanaca koji žive na tlu matične države. U svim nama susednim zemljama, ali i širom sveta, možete sresti osobe koji albanski kao maternji koriste u komunikaciji.

Detaljnije

U agenciji Versus spremni smo da izađemo u susret svim vašim potrebama vezanim za usmene ili pisane prevode sa albanskog na srpski. Posebno naglašavamo da posedujemo izvanredne simultane prevodioce i najsavremeniju audiovizuelnu i drugu tehničku opremu za praćenje i prevođenje konferencija, sastanaka, predavanja. Prevodimo brzo i precizno sve izvorne tekstove sa albanskog na srpski, poslovne i lične dokumente, obrasce, ugovore, uputstva, kataloge, kao i naučne, obrazovne, medijske, književne, privatne i druge materijale.

Prevod sa srpskog na albanski jezik

Albanski jezik je jedinstven po tome što poseduje sopstvenu „granu“ u „stablu“ indoevropskih jezika. Njegov nastanak nije do kraja istražen. Iako kroz istoriju ima pozajmljenih reči iz susednih jezika, albanski jezik nema sa njima direktne veze.

Detaljnije

Za osobe koje ga uče to je otežavajuća okolnost.  Među nekoliko dijalekata albanskog jezika dva su najveća – Gega i Toska, koji je zvanični, ali su i drugi dijalekti Albancima, istorijski i kulturno, veoma važni. Gramatika albanskog jezika je složena, a latinično pismo, pored ostalih osobenosti, koristi devet parova slova koji se tretiraju kao posebni slovni znakovi. Zbog svega navedenog, kao i drugih izazova vezanih za korišćenje albanskog, pozivamo vas da se obratite agenciji Versus. Naši stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom nude vam pouzdanu pomoć u svim poslovima usmenog i pisanog prevođenja sa srpskog na albanski jezik.

Blog:

01234567890012345678900123456789001234567890+

Klijenata

Naši klijenti su zadovoljni uslugama i verni nam od 2013.
01234567890.01234567890

Naša ocena

Dali su nam ocenu Excellent na Google recenziji.
012345678900123456789001234567890

Prevodilaca i tumača

Broj naših prevodilaca, sudskih tumača, lektora i redaktora.
0123456789001234567890012345678900123456789001234567890+

Prevedenih stranica

I više od toga, u različitim oblastima.

Poštujemo rokove

Strogo poštujemo rokove isporuke i sve dogovore.

Nove tehnologije

Koristimo nove tehnologije i prevodilačke alate.

Kurirska dostava

Besplatna dostava na adresu za iznose preko 5.000 din.

Niže cene

Niže cene za stalne klijente i mogućnost sklapanja ugovora.
POUZDANOST DRUGO IME

Zašto da poverite svoj prevod našoj agenciji?

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu naših prevodilaca, vaš prevod će u potpunosti biti veran originalu, istovremeno u skladu sa jezičkim i kulturnim okruženjem jezika na koji se prevodi.

Svoj prevod ćete dobiti na vreme i u skladu sa našim dogovorom, bez obzira na količinu, vrstu prevoda, oblast prevođenja i jezički par.

U agenciji Versus insistiramo na zdravoj saradnji. Temeljno ćemo proučiti vaša dokumenta, i realno odgovoriti na vaša očekivanja. Potrudićemo se da izađemo u susret svim vašim specifičnim zahtevima.
https://www.versusprevodi.com/wp-content/uploads/2019/04/img-team.png

O nama najbolje govore komentari naših klijenata:

Sve pohvale!

Sve pohvale, detaljni i profesionalni. Prevod koji sam od njih dobila je beprekoran.

Svetlana Stojiljković

Delighted!

I am delighted by the efficiency, professionalism and speed at which the agency is delivering translations. Overall, I cannot recommend them strongly enough!

D P

Veoma ekspeditivni

Jasni, koncizni, veoma ekspeditivni.... Very good recommendations!

Sonja Đurković

Precizni i tačni!

Jako ljubazni, precizni, tačni, sve pohvale!

Jadranka Marinković

You can rely on them 100%

It is with much pleasure that we are recommending the services of Versus Translation Agency. We have nothing but praise to say about them. They do an excellent job, always meet deadlines, and are always kind.

Katarina, Bank of China Serbia a.d.

Brza usluga

Brza usluga, poštovanje rokova, stručni prevodi. Za svaku preporuku!

Tamara Žujović

ŽIVELI

Versus Agency is the best one, so effective, business like, professional! All the compliments for the five star service rendered!

Fady Fayad, Lebanon

True language professionals

They are well organized and provide excellent translation services! I warmly recommend it to anyone who is looking for true language professionals!

Ana Panić

U 3 KORAKA

Kako da poručite prevod

1

UPIT

Dokumenta možete dostaviti skenirana putem mejla (Viber, WhatsApp) ili u bilo kom drugom ulaznom formatu i/ili doneti ih lično u našu kancelariju u toku radnog vremena, zakazivanje nije potrebno. Naglasite:

 •       na koji jezik se prevodi dokumentacija
 •       da li je potrebna overa sudskog tumača
 •       rok za izvršenje prevoda ili projektnog zadatka
 •       kontakt osobu i telefon.

APOSTIL PEČAT

Pre donošenja ili slanja dokumenta za prevod, proverite da li je potrebno da se na isti stavi Apostil pečat (Apostille), s obzirom da se i on prevodi. Apostil se može dobiti u Prvom osnovnom sudu

OVERA SUDSKOG TUMAČA

Ukoliko prevod ide sa overom sudskog tumača, originalnu dokumentaciju možete doneti naknadno na uvid i spajanje sa prevodom.

2

PONUDA

Nakon određivanja tačnog broja prevodilačkih strana, oblasti prevođenja i ostalih pojedinosti koje utiču na konačnu cenu prevoda – šaljemo ponudu koja uključuje rok i cenu.

CENOVNIK

U našem cenovniku možete videti cene za grupe jezika koje važe za jednu prevodilačku stranu. Prevodilačka strana iznosi 1800 karaktera sa razmacima ili 250 reči (Word Count) i može u manjoj ili većoj meri da se razlikuje od fizičke strane dokumenta.

ROKOVI

Rok za izradu prevoda do 3 strane je jedan do dva radna dana. Za više dokumenata, rok se određuje u zavisnosti od raspoloživosti naših prevodioca i tumača. Kod projektnih zadataka smo uglavnom fleksibilni sa rokovima i u većini slučajeva izlazimo u susret Naručiocu posla.

3

REALIZACIJA

Nakon potvrde u pisanoj formi da vam odgovaraju rok i cena, počinjemo sa radom.  Po završetku prevoda, obaveštavamo kontakt osobu o završetku prevoda  / projektnog zadatka i iznosu za plaćanje. Prevod dokumenata možete preuzeti ili ga možete dobiti u formi pdf-a na email ukoliko je uplata prethodno registrovana ili vam prevedena dokumenta možemo poslati našom kurirskom ili Post Express službom.

POPUSTI

Za veći obim posla odobravamo procentualne popuste, a okvirnu cenu prevoda vašeg dokumenta možete BESPLATNO izračunati ovde.

  Besplatna procena

  Pošaljite dokument na besplatnu procenu!

  VersusKontakt informacije
  Kancelarija – NOVI BEOGRAD

  Telefon:
  011 770 5519

  Mobilni:
  065 844 5066

  Email:
  info@versusprevodi.com

  Adresa:
  Jurija Gagarina 14 lj / 6,
  zgrada Suncokret, Belville,
  11070 Novi Beograd

  Kancelarija – CENTAR

  Telefon:
  011 408 1 000

  Mobilni:
  065 844 5064

  Email:
  tumac@versusprevodi.com

  Adresa:
  Stanoja Glavaša 29, lokal 4
  Palilula, 11000 Beograd

  bt_bb_google_maps_coverage_image
  VersusKontakt informacije
  Kancelarija – NOVI BEOGRAD

  Telefon:
  011 770 5519

  Mobilni:
  065 844 5066

  Email:
  info@versusprevodi.com

  Adresa:
  Jurija Gagarina 14 lj / 6,
  zgrada Suncokret, Belville,
  11070 Novi Beograd

  Kancelarija – CENTAR

  Telefon:
  011 408 1 000

  Mobilni:
  065 844 5064

  Email:
  tumac@versusprevodi.com

  Adresa:
  Stanoja Glavaša 29, lokal 4
  Palilula, 11000 Beograd

  Lokacija
  bt_bb_google_maps_coverage_image
  Pratite nasBudimo u kontaktu
  companies reputation logo
  international federation of translators logo
  eulita logo
  udruzenje naucnih i strucnih prevodilaca srbije logo

  Copyright by Versus. All rights reserved. Powered by superscript.

  Copyright by Versus. All rights reserved. Powered by superscript.