Slovački jezik - sudski
tumači i prevodioci

sličan je drugim slovenskim jezicima kojima pripada,
što doprinosi samo delimičnom uspehu u elementarnom razumevanju…
slovacka
bojnice-1613939_960_720
4

Slovački jezik je sličan drugim slovenskim, posebno zapadnoslovenskim jezicima kojima i pripada, što doprinosi samo delimičnom uspehu u elementarnom razumevanju.

Za sve ostale okolnosti, za sporazumevanje sa partnerima kojima je maternji jezik slovački, ili prevod ličnih ili poslovnih dokumenata sa slovačkog na naš jezik – neophodan je prevodilac.

Koj god smer da je u pitanju, prevod sa slovačkog na srpski ili obrnuto, naši prevodioci poseduju vrhunske kvalifikacije i neophodno iskustvo kako bi prevod bio veran originalu.

Versus nudi usluge prevoda i overe sudskog tumača u oba smera prevoda.

Sudski tumači za slovački jezik

Slovačka se nalazi među onim zemljama sa kojima Srbija istorijski nije imala političkih problema, pa dokazano prijateljstvo, posebno u novije vreme, prati stalno rastuća ekonomska razmena. Potrebe za uslugama sudskih tumača za slovački jezik takođe su u porastu. U Srbiji, posebno u Vojvodini, živi veći broj Slovaka kojima je slovački maternji jezik.

Detaljnije

Oni u nekim situacijama mogu da pomognu, ali za pravne i ekonomske poslove prevod dokumenata mora da bude profesionalan i overen pečatom sudskog tumača. Agencija Versus sa sedištem na Novom Beogradu nudi vam da ovaj posao obavite brzo i jednostavno. Naši prevodioci imaju veliko iskustvo, a sudski tumači za slovački ovlašćenje da svojim pečatom overe prevod, i time potvrde da je jednak originalu. Ukoliko vam je potrebna usluga sudskog tumača, pozovite nas iz bilo kog kraja Srbije. Obezbeđujemo da dokumenti koje pošaljete kurirskom službom budu vraćeni na vašu kućnu adresu na isti način, prevedeni i overeni.

Prevod sa slovačkog na srpski jezik

Iako su češki i slovački jezik veoma slični, a kulturno i istorijsko nasleđe dva naroda blisko povezano, interesantno je da u Srbiji živi trideset puta više Slovaka nego Čeha. Slovački jezik je jedan od službenih jezika u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, među kojima je i Novi Sad. Prevod sa slovačkog na srpski jezik često je tražen.

Detaljnije

Agenciji Versus uglavnom se javljaju privrednici za koje prevodimo pisma i ponude, uputstva za alate i mašine, turističke materijale, kataloge i cenovnike… kao i pojedinci i ustanove kojima su potrebni prevodi u oblasti kulture, umetnosti i nauke. Ako treba da ugostite slovačke kolege na sastancima, konferencijama i drugim skupovima, biće nam zadovoljstvo da za vas pripremimo i obavimo simultano prevođenje, uz korišćenje najsavremenijih tehnologija. Posedujemo modernu opremu za usmeno prevođenje, tako da je naša usluga, od montiranja i praćenja, do rada prevodilaca, kompletna.

Prevod sa srpskog na slovački jezik

Prevod sa srpskog na slovački važan je i za sajtove, promotivne materijale, kataloge i ostale marketing tekstove, upućene potencijalnim gostima iz Slovačke. Ukoliko želite da poštujete lokalne usmene, a samim tim i pisane varijante, imajte u vidu da slovački jezik ima tri grupe dijalekata – istočnoslovački, srednjeslovački i zapadnoslovački.

Detaljnije

Dobri prevodioci, kakvi su naši u agenciji Versus, pronaći će pravu meru između kombinovanja zvaničnog jezika i jezičkih posebnosti, što doprinosi dobrom utisku koji treba da ostavite na slovačke partnere.

Blog:

01234567890012345678900123456789001234567890+

Klijenata

Naši klijenti su zadovoljni uslugama i verni nam od 2013.
01234567890.01234567890

Naša ocena

Dali su nam ocenu Excellent na Google recenziji.
012345678900123456789001234567890

Prevodilaca i tumača

Broj naših prevodilaca, sudskih tumača, lektora i redaktora.
0123456789001234567890012345678900123456789001234567890+

Prevedenih stranica

I više od toga, u različitim oblastima.

Poštujemo rokove

Strogo poštujemo rokove isporuke i sve dogovore.

Nove tehnologije

Koristimo nove tehnologije i prevodilačke alate.

Kurirska dostava

Besplatna dostava na adresu za iznose preko 5.000 din.

Niže cene

Niže cene za stalne klijente i mogućnost sklapanja ugovora.
POUZDANOST DRUGO IME

Zašto da poverite svoj prevod našoj agenciji?

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu naših prevodilaca, vaš prevod će u potpunosti biti veran originalu, istovremeno u skladu sa jezičkim i kulturnim okruženjem jezika na koji se prevodi.

Svoj prevod ćete dobiti na vreme i u skladu sa našim dogovorom, bez obzira na količinu, vrstu prevoda, oblast prevođenja i jezički par.

U agenciji Versus insistiramo na zdravoj saradnji. Temeljno ćemo proučiti vaša dokumenta, i realno odgovoriti na vaša očekivanja. Potrudićemo se da izađemo u susret svim vašim specifičnim zahtevima.
https://www.versusprevodi.com/wp-content/uploads/2019/04/img-team.png

O nama najbolje govore komentari naših klijenata:

Sve pohvale!

Sve pohvale, detaljni i profesionalni. Prevod koji sam od njih dobila je beprekoran.

Svetlana Stojiljković

Delighted!

I am delighted by the efficiency, professionalism and speed at which the agency is delivering translations. Overall, I cannot recommend them strongly enough!

D P

Veoma ekspeditivni

Jasni, koncizni, veoma ekspeditivni.... Very good recommendations!

Sonja Đurković

Precizni i tačni!

Jako ljubazni, precizni, tačni, sve pohvale!

Jadranka Marinković

You can rely on them 100%

It is with much pleasure that we are recommending the services of Versus Translation Agency. We have nothing but praise to say about them. They do an excellent job, always meet deadlines, and are always kind.

Katarina, Bank of China Serbia a.d.

Brza usluga

Brza usluga, poštovanje rokova, stručni prevodi. Za svaku preporuku!

Tamara Žujović

ŽIVELI

Versus Agency is the best one, so effective, business like, professional! All the compliments for the five star service rendered!

Fady Fayad, Lebanon

True language professionals

They are well organized and provide excellent translation services! I warmly recommend it to anyone who is looking for true language professionals!

Ana Panić

U 3 KORAKA

Kako da poručite prevod

1

UPIT

Dokumenta možete dostaviti skenirana putem mejla (Viber, WhatsApp) ili u bilo kom drugom ulaznom formatu i/ili doneti ih lično u našu kancelariju u toku radnog vremena, zakazivanje nije potrebno. Naglasite:

 •       na koji jezik se prevodi dokumentacija
 •       da li je potrebna overa sudskog tumača
 •       rok za izvršenje prevoda ili projektnog zadatka
 •       kontakt osobu i telefon.

APOSTIL PEČAT

Pre donošenja ili slanja dokumenta za prevod, proverite da li je potrebno da se na isti stavi Apostil pečat (Apostille), s obzirom da se i on prevodi. Apostil se može dobiti u Prvom osnovnom sudu

OVERA SUDSKOG TUMAČA

Ukoliko prevod ide sa overom sudskog tumača, originalnu dokumentaciju možete doneti naknadno na uvid i spajanje sa prevodom.

2

PONUDA

Nakon određivanja tačnog broja prevodilačkih strana, oblasti prevođenja i ostalih pojedinosti koje utiču na konačnu cenu prevoda – šaljemo ponudu koja uključuje rok i cenu.

CENOVNIK

U našem cenovniku možete videti cene za grupe jezika koje važe za jednu prevodilačku stranu. Prevodilačka strana iznosi 1800 karaktera sa razmacima ili 250 reči (Word Count) i može u manjoj ili većoj meri da se razlikuje od fizičke strane dokumenta.

ROKOVI

Rok za izradu prevoda do 3 strane je jedan do dva radna dana. Za više dokumenata, rok se određuje u zavisnosti od raspoloživosti naših prevodioca i tumača. Kod projektnih zadataka smo uglavnom fleksibilni sa rokovima i u većini slučajeva izlazimo u susret Naručiocu posla.

3

REALIZACIJA

Nakon potvrde u pisanoj formi da vam odgovaraju rok i cena, počinjemo sa radom.  Po završetku prevoda, obaveštavamo kontakt osobu o završetku prevoda  / projektnog zadatka i iznosu za plaćanje. Prevod dokumenata možete preuzeti ili ga možete dobiti u formi pdf-a na email ukoliko je uplata prethodno registrovana ili vam prevedena dokumenta možemo poslati našom kurirskom ili Post Express službom.

POPUSTI

Za veći obim posla odobravamo procentualne popuste, a okvirnu cenu prevoda vašeg dokumenta možete BESPLATNO izračunati ovde.

  Besplatna procena

  Pošaljite dokument na besplatnu procenu!

  VersusKontakt informacije
  Kancelarija – NOVI BEOGRAD

  Telefon:
  011 770 5519

  Mobilni:
  065 844 5066

  Email:
  info@versusprevodi.com

  Adresa:
  Jurija Gagarina 14 lj / 6,
  zgrada Suncokret, Belville,
  11070 Novi Beograd

  Kancelarija – CENTAR

  Telefon:
  011 408 1 000

  Mobilni:
  065 844 5064

  Email:
  tumac@versusprevodi.com

  Adresa:
  Stanoja Glavaša 29, lokal 4
  Palilula, 11000 Beograd

  bt_bb_google_maps_coverage_image
  VersusKontakt informacije
  Kancelarija – NOVI BEOGRAD

  Telefon:
  011 770 5519

  Mobilni:
  065 844 5066

  Email:
  info@versusprevodi.com

  Adresa:
  Jurija Gagarina 14 lj / 6,
  zgrada Suncokret, Belville,
  11070 Novi Beograd

  Kancelarija – CENTAR

  Telefon:
  011 408 1 000

  Mobilni:
  065 844 5064

  Email:
  tumac@versusprevodi.com

  Adresa:
  Stanoja Glavaša 29, lokal 4
  Palilula, 11000 Beograd

  Lokacija
  bt_bb_google_maps_coverage_image
  Pratite nasBudimo u kontaktu
  companies reputation logo
  international federation of translators logo
  eulita logo
  udruzenje naucnih i strucnih prevodilaca srbije logo

  Copyright by Versus. All rights reserved. Powered by superscript.

  Copyright by Versus. All rights reserved. Powered by superscript.